Bij Dansschool Biersteker bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden en wedstrijdtraining te volgen. Onderstaand treft u een overzicht aan van verschillende wedstrijden.

KRIVADA wedstrijden

KRIVADA betekend: Kring van dansscholen en organiseert op cursistenniveau regionale wedstrijden, zonder doorgroeimogelijkheden naar eigen landelijke wedstrijden.

De vereniging KRIVADA heeft tot doel regionaal beperkt wedstrijdjes te organiseren voor leerlingen, die nog niet mee willen doen aan de regio- of landelijke wedstrijden van de NADB.
Bij dit soort wedstrijden staat gezelligheid voorop en de sportieve prestatie op de tweede plaats. Daarom hoeft slechts een beperkt aantal dansen te worden gedanst. Leeftijd van de deelnemers speelt in principe geen rol. Een danspaar wordt ingedeeld in een bepaalde klasse, afhankelijk van hoeveel jaar dit danspaar al dansles heeft gehad.
Er zijn 5 klassen: Eerste jaars, Tweede jaars, Derde jaars, Vierde jaars en Open klasse. Er is meestal slechts 1 jurylid en die beoordeelt de dansparen.

Krivada wedstrijden

DatumDansschoolLocatie
4 maart 2023Dansschool BierstekerHeerhugowaard
15 april 2023Dansschool de Bruijn BonelAlkmaar

N.A.D.B (regio) wedstrijden

Nederlandse Algemene Danssport Bond, organiseert regionale en landelijke wedstrijden op cursisten- tot hoofdklasse niveau.

Aan NADB regio wedstrijden mogen alleen dansparen mee doen van een dansschool die lid is van de NADB. Dansschool Biersteker is hier ook lid van. Op deze wedstrijden gaat het er al wat serieuzer aan toe dan op een KRIVADA wedstrijd. De regio NADB wedstrijden zijn in feite een soort voorloper van de landelijke NADB wedstrijden. Aan de NADB regio wedstrijden doen de Debutanten-klassen 6 t/m 2 en eventueel Open Klasse mee.

De debutanten moeten in de Standaard dansen de Engelse Wals, de Tango en de Quickstep dansen. In de Latijns-Amerikaanse dansen worden de Cha Cha Cha, Rumba en Jive gedanst.

Een beginnende danser zal in Debutanten 6 beginnen. Afhankelijk van het finaleresultaat en het aantal deelnemende dansparen, kan een danspaar een aantal promotiepunten behalen. Hebben ze voldoende promotiepunten behaald, dan mogen ze een klasse hoger dansen (deze dansers worden “gepromoveerd”). De regio NADB wedstrijd wordt gejureerd door 3 juryleden.

Aan de landelijke wedstrijden doen de fanatiekere wedstrijdparen mee. Deze paren trainen vaker en hebben vaak veel priv√©lessen om tot betere prestaties te komen. De overstap van KRIVADA wedstrijden naar de regionale N.A.D.B. wedstrijden is goed te doen maar de overstap naar de landelijke wedstrijden van de N.A.D.B. is minder eenvoudig te maken.

DatumDansschoolLocatie
---