Streetdance

Streetdance is de moderne vorm van dans en is de laatste jaren behoorlijk in populariteit gestegen. Het is eigenlijk meer dan alleen maar dansen, het is een onderdeel van een jongerencultuur en past helemaal in deze tijd van hip hop, R&B en rapmuziek. Het is cool, stoer en gaaf om te doen! Geïnspireerd op de dansvormen ontstaan in de USA met invloeden op uit hip hop, breakdance en electric boogie. Deze dansstijl is veel te zien in videoclips bij TMF, MTV. De hedendaagse hip hop en R&B muziek wordt gebruikt om iedereen supernieuwe gave dansroutines te leren.

Mini Kids Swing (t/m groep 3 basisschool)

“Draai een keer in het rond……” Wie kent deze zin niet?! Gezongen door de bekendste kabouter van Nederland; Kabouter Plop. Dit kabouterdansje is een van de vele Mini Kids Swingdansjes die tijdens een cursus aangeleerd wordt. Op een speelse wijze leren de Kids de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam kennen. Lekker bewegen op allerlei soorten muziek en dansen op de nieuwste hits van K3, Kabouter Plop, Samson en Gert, M-Kids, etc.

Inschrijven Mini Kids Swing

Kidswing (groep 4-6 basisschool)

Tijdens de Kids Swingcursus wordt er nog meer aandacht geschonken aan het ontwikkelen van de motoriek, coördinatie, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en muzikaliteit. De Kids leren minimaal 1 fundans en 1 wat uitgebreidere choreografie op actuele top 40 muziek met de “moves” van bijvoorbeeld Chipz, K3, Bo & Monica en KUS. Je hoeft niet perse de Mini Kids Swingcursus te hebben gevolgd om met de Kids Swing mee te doen

Inschrijven KidsSwing

Junior Streetdance / Dance 4 Fans (groep 7-8)

Tijdens deze cursus worden minimaal 2 dansen aangeleerd; 1 fundans, die tevens dient als warming-up, en een uitgebreide choreografie op basis van Dance 4 Fans (videoclipdansen). De moves komen rechtstreeks uit de clips van de grote sterren zoals the Pussycat Dolls en Beyoncé Justin Timberlake en The Black eyed Peas. Het niveau en de moeilijkheidsgraad is hierbij aangepast aan de leeftijd. Er wordt een selectie gemaakt uit de diverse stijlen die voor iedereen dansbaar zijn. Dus geen standjes op het hoofd en dergelijke!

Inschrijven Junior Streetdance

Teens Streetdance / Dance 4 Fans (vanaf middelbare school)

Deze cursus gaat net even verder dan de Juniorcursus. Het niveau en de moeilijkheidsgraad ligt hier dan ook hoger. De choreografie komt rechtstreeks uit de clip en wordt niet aangepast. Dus….. Kom en ontdek of er in jou een Beyoncé of Chris Brown schuilt!

Ook bij deze cursus worden minimaal 2 dansen aangeleerd; 1 fundans, die tevens dient als warming-up, En een uitgebreide choreografie op basis van Dance 4 Fans (videoclipdansen). De moves komen rechtstreeks uit de clips van de grote sterren zoals the Pussycat Dolls en Beyoncé. Deze cursus wordt zowel op zaterdagmiddag als dinsdagavond aangeboden!

Inschrijven Teens Streetdance

(Young) Adults / Dance 4 Fans (vanaf 16 jaar)

Ook de volwassenen hebben nu de smaak te pakken! Daarom is de cursus “Streetdance voor de (Young) Adults” in het leven geroepen. Lekker bewegen op muziek waarbij je uithoudingsvermogen flink op de proef wordt gesteld! Er wordt een selectie gemaakt uit de diverse stijlen die voor iedereen dansbaar zijn.

Inschrijven (Young) Adults